Ablak akció!

Jelenlegi akciónk keretében a Hevestherm gyártói listaárból
akár 35% kedvezményt
tudunk biztosítani. Műanyag ablak akció

Kapcsolat

siM Line bt. info@nyilaszaro.org
06 30/236 41 90

Nyílászáró Budapest
SKYPE:
Skype Me™!

Nyílászáró HŐVÉDELEM

Amennyiben egy adott nyílászárót hővédelmi szempontból vizsgálunk ügyelni kell arra, hogy mindig a komplett szerkezet hőszigetelő képességére mutató adatokat vegyük szemügyre. Az ugyanis tévhit, hogy a jó ablak elég ha sokkamrás profilból készül, esetleg robusztus, nagy tokvastagsággal rendelkezik. A kamraszámok sokasága és méret növelés nem feltétlenül javítja a nyílászáró minőségét és annak hőszigetelő képességet.

0. SZINT

Ez az a hővédelmi szint, amit a manapság 1.0-ás-ként ismert üvegszerkezettel megépített műanyag-nyílászárók eltudnak érni. Néhány gyengébb gyártó esetében még ennél is gyengébb a hőszigetelő jellemző, így ezek a mai igények szerint már az alap szinten alul vannak.

A 0. szint esetében a szerkezet hőszigetelő-képessége jobb, mint 1,25 W/m2K.

1. SZINT

Ez a szint különösen olyan családi házak és panellakások esetében ajánlott, ahol a hőszigetelés terén nincsenek kifejezetten nagy igények, de a mai modern kor elemi elvárásainak meg kell felelniük. A Hevestherm által bevezetett ’SD low-e’ üvegezés által már a 0,9-es szintet is el lehet érni az üvegszerkezet hőszigetelő képességét tekintve. Az

1. szint esetében a szerkezet hőszigetelő-képessége 1,18 W/m2K.

2. SZINT

Ez a hővédelmi szint olyan emberek számára ajánlott, akik otthonaik kialakításánál az alacsony energia felhasználást és a fűtési költségek teljes minimalizálását szeretnék megvalósítani. Ez a szint a 3 rétegű üvegekkel érhető el. A minimum 0,7 W/m2K értéket elérő üvegszerkezettel szerelt nyílászárók már teljesítik ezen szint követelményeit.

A 2. szint esetében a szerkezet hőszigetelő-képessége 1,03 W/m2K.

3. SZINT

A 3. szint már olyan energiatudatosan gondolkodó embereknek ajánlott, akik nem csak a téli fűtésre gondolnak, de a nyári hűtésre felhasznált energia mennyiségét is szeretnék lecsökkenteni a minimális szintre, akik már most gondolnak gyermekeik jövőjére. Itt már nem csak az üvegszerkezet hőszigetelő képessége számít, kell egy 3 rétegű üvegszerkezet, mely speciális kialakításával csökkenti a perem-menti párásodás kockázatát is. Nyáron pedig a közvetlen napsugárzás szűrése által védelmet nyújt a káros hősugárzás ellen is, így tulajdonképpen természetesen klimatizálja általa otthonát. Ez a kialakítás persze a szerkezet hőszigetelő képességét még tovább fokozza.

A 3. szint esetében a szerkezet hőszigetelő-képessége 1,00 W/m2K.

+ SZINT

Ez a szint már speciális hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, így kifejezetten azok számára ajánlott, akik nem ismernek semmilyen megalkuvást és mindenkor a lehető legkorszerűbb technológiát akarják felhasználni otthonaik tökéletesen hibátlan hővédelme érdekében. Azon emberek választják ezt a szintet, akik már időben képesek felismerni, hogy a környezettudatos gondolkodásmód terjedésével akár néhány év elteltével napjaink csúcstechnológiája alapvető elvárás lesz. Ez a különlegesen erős kategória a 3. szint pozitív tulajdonságait megtartja, de az üvegszerkezet hőszigetelő képességét még tovább növelni 0,5 W/m2K-val. A + szint már a legmagasabb elvárásokat, a legmerészebb igényeket is garantáltan kielégíti.

A + szint esetében a szerkezet hőszigetelő-képessége már 0,87 W/m2K éri el.

Érdemes tudni, hogy egy adott szerkezet hőszigetelő képessége azonos alapanyag összetétel, tehát egyelő profil és üvegezés mellett is változik, méghozzá az adott méretek függvényében. Általánosságban igaz, hogy minél kisebb a szerkezet annál rosszabb a hőszigetelő képessége.

A fenti leírásban feltüntetett Uw adatok 140×150 cm méretű ablak szerkezetekre vonatkoztatva kerültek pontos meghatározásra.

Az új nyílászárók egyik leginkább lényeges tulajdonsága, melyet a legtöbb felhasználó szem előtt tart egyértelműen a hőszigetelés, de ettől függetlenül nem szabad kizárólag erre az egyetlen tulajdonságra koncentrálni, ugyanis ahhoz, hogy megfelelő legyen nyílászárónk nem árt, ha a zajvédelmi szint követelményeit is kielégíti.Hővédelem Zajvédelem Betörésvédelemnyilaszaro.org 2011-2013 © Minden jog fenntartva | Műanyag nyílászáró