Ablak akció!

Jelenlegi akciónk keretében a Hevestherm gyártói listaárból
akár 35% kedvezményt
tudunk biztosítani. Műanyag ablak akció

Kapcsolat

siM Line bt. info@nyilaszaro.org
06 30/236 41 90

Nyílászáró Budapest
SKYPE:
Skype Me™!

Nyílászáró ZAJVÉDELEM


A zajvédelem az a tulajdonság, mely egy otthon számára igazi komfortérzetet tud biztosítani, de amire mégis méltánytalanul kevés figyelem irányul. Persze azt szem előtt tartva, hogy egy korszerű ablak képes légmentes zárást biztosítani, a hangszigetelő képessége azonos üvegszerkezet esetén is természetesen jelentősen jobb, mint egy régi típusú, elöregedett szerkezet esetében. Amennyiben viszont az Ön környezetében az átlagosnál esetleg nagyobb zajforrásokkal kell számolni, akkor már érdemes erre a jellemzőre is külön figyelmet fordítani.

Azt persze tudni kell, hogy a zajvédelem egy elég nehezen mérhető technikai paraméter, ugyanis az emberek érzékszervei természetesen eltérnek mind légnyomásra való érzékenység tekintetében, mind pedig a hang magasságára, avagy a frekvenciára való érzékenység tekintetében is. Ez igen csak szubjektívvé teszi az emberi hallószerv általi érzékelést, annak mérését. Egy adott épület zajvédelmét ugyan nem csak annak nyílászárói határozzák meg, de nagyon fontos szerepet kapnak e tekintetben. Egy alacsony hangszigeteléssel rendelkező falszerkezet vagy födém esetén például hiába fokozzuk a nyílászárók hangszigetelését, egyszerűen nem lehet elérni a kívánt eredményt. Pontosan ezen okok miatt, hogy az épület akusztikailag is megfelelően megtervezett legyen.

0. SZINT

Amennyiben otthona körül nem magas a zajszint, tehát ha eddig sem zavarták a különféle beszűrődő zajok, akkor az új Hevestherm ablakai remek választást jelentenek alapüvegezés (4-16-arg4Low-e) esetén is. Ezek a szerkezetek kertvárosi, falusi otthonok számára ajánlottak leginkább, ahol nincs forgalmas út vagy már erős zajforrás.

Az üveg zajvédelme ezen a szinten: Rw=32dB.

1. SZINT

Ez a szint különösen abban az esetben ajánlott, ahol az ablakain át beszűrődő zajok ellen is magasabb szinten akar védekezni, mint az alapszint. Használatuk különösen indokolt nagyvárosban, ahol több autó is jár, forgalmas az út. A felhasznált vastagabb üvegek ennél a szintnél már nehezebben törnek, így természetesen csökken az ablaküveg kitörésének kockázata is.

Az üveg zajvédelme ezen a szinten: Rw=34dB.

2. SZINT

Itt már egy magas szintű zajvédelemről van szó. Ezen a szinten a szerkezetek már optimálisan tudják csökkenteni a jelentősen forgalmas utak mellett elhelyezkedő otthonokba beszűrődő zajterhelést. A szerkezetek üvegezése itt már ragasztott üveget is tartalmaz, ami által a fokozott zajvédelem mellett a fokozott betörés elleni védelmet is biztosítani tudják.

Az üveg zajvédelme ezen a szinten: Rw=36dB.

3. SZINT

Itt már egy még magasabb szintű zajvédelemről beszélünk. Azok részére ajánlott, akik számára az otthon nyugalma és annak zavartalan csendje az egyik legfontosabb tényező, de a környezet jelentős zajterhelése miatt ez csak kifejezetten magas szintű zajvédelemmel érhető el. Ezen a szinten használt üvegezés amellett, hogy már ideális zajvédelmet biztosít, a dupla fólia az üveg betörésével a lakásba történő bejutást is megtudja gátolni. Mindemellett az már csak még egy plusz, hogy a napsugárzásból származó UV tartomány 99 százalékát képes kiszűri. Ez azért is fontos, mert a bejutó UV sugarak a lakásban lévő bútorokat, szőnyegeket és a többi berendezést is károsítják, azok színét kifakítják.

Az üveg zajvédelme ezen a szinten: Rw=39dB.

+ SZINT

Ez a szint a Hevestherm legmagasabb zajvédelmi kategóriája. A kifejezetten érzékeny fülű embereknek ajánlott olyan helyekre ahol már valóban magas a környezet zajszintje. Természetesen ez a kategória amellett, hogy speciális zajvédelmet biztosít, az üveg betörésével a lakásba való betörést is meggátolja. Az már csak magától értetődő, hogy a napsugárzásból származó UV tartományt szinte tökéletesen kiszűri, megvédve így bútoraink színét.

Az üveg zajvédelme ezen a szinten: Rw=44dB.A hővédelem és a zajvédelem természetesen nagyon fontos annak érdekében, hogy kellemes hőmérséklet és idilli csend legyen otthonunkban, de ahhoz, hogy biztonságérzetünk is adott legyen bizony fontos a megfelelő betörésvédelem is, mely speciális nyílászárók által jelentősen fokozható.Hővédelem Zajvédelem Betörésvédelemnyilaszaro.org 2011-2013 © Minden jog fenntartva | Műanyag nyílászáró